15 51.8591401 4.4658885 arrow 1 both 0 4000 1 horizontal https://dfdmag.com 300 1

AC-Design

3 september 2018
145 Views
DFDMAG-fashion-ACF

Meet the designer!

De Dutch Fashion Designer van deze maand is Annette. Naast fashion designer is zij Fashion & Portret Fotograaf.

Waarom Fashion?

Als klein meisje was ik al bezig met mode, voor mij barbies maakte ik prachtige outfits. Uiteindelijk ben ik een hele andere richting ingeslagen, maar het maken van kleding is altijd een hobby geweest.

Een paar jaar geleden heb ik fotografie ontdekt en in 2016 ben ik begonnen met een studie aan de fotovakschool.

Voor mijn eindopdracht heb ik het project Fashion Vogue gekozen, waarvoor ik zelf de designs heb ontworpen en gemaakt. Dat was ontzettend leuk om te doen en smaakt ook naar meer. 
Voor Fashion Vogue heb ik de hoogste waardering gekregen, super gaaf! 


Wat is jouw specialiteit ?

Ik hou van eenvoudige ontwerpen, niet te veel gedoe en ook niet al te veel handwerk, ik werk graag machinaal. Daarnaast hou ik ervan om vrouwelijke vormen goed uit te laten komen. Mijn favoriete kleuren zijn zwart, wit en rood. Daarnaast vind ik het ook altijd leuk om met verschillende soorten stoffen te werken of om vintage kleding om te bouwen tot iets nieuws. 


Wat maakt jouw collectie?

De basis van mijn collectie winter 18/19 bestaat uit diverse bodies, kragen en rokjes. De basiskleur is zwart, gecombineerd met rood. De stukken kunnen met elkaar gecombineerd worden. Ik heb ook bijpassende accessoires gemaakt. De collectie zal de komende maanden nog verder worden uitgebreid met een off-white serie.

Wat of wie wil je bereiken?

Fashion design is voor mij geen hoofddoel en mijn stukken wil ik voornamelijk gebruiken om ervaring op te doen als fashion fotograaf. Mijn droom is een reportage in Vogue, Harpers’ Bazaar of ander fashion magazine, met mijn eigen collectie of de collectie van een andere designer.

Waar kunnen wij je voor wakker voor maken ?

Poeh. Doe maar niet, ik word daar nooit zo vrolijk van. Maar als er iets mis is met mijn familie, dan moet je mij echt wakker maken. Verder ben ik dol op kaas, maar dan gewoon overdag.


Wie is jouw inspiratiebron ?

Ik ben fan van heel veel designers en ik probeer ook altijd mijn eigen gevoel te volgen, kopiëren is niet mijn ding. Liever iets slecht verzonnen dan goed nagemaakt. Wel laat ik mij graag inspireren door modefoto’s en leer ik graag nieuwe technieken. Maar alleen als ze niet te ingewikkeld zijn, geduld is niet mijn sterkste kant.

Waar zijn jouw designs te koop ?

Stuur mij maar een mailtje en dan kijken we wat mogelijk is.

Wat wil je verder nog kwijt ?

Ik hoop dat mijn designs mij helpen om mijn droom te verwezenlijken.


DFD MAG makes YOU shine!

Wil je ook in de spotlights? Neem dan contact op via het Contactformulier

Check deze post: Welkom!

0 Commentaar

Laat een reactie achter